spotify till iphone – yes!

Spotify har tidigare visat upp sin applikation för Google Android-telefoner men om en iPhone-applikation har det varit desto tystare. Men nu händer det grejer! De har lagt upp en video där de demonstrerar gränssnittet med ”offline”-playlists som möjliggör lyssning när man inte har täckning till exempel och mycket annat. Ser riktigt bra ut. Förmodligen kommer ett premium-konto att krävas, men jag kan mycket väl tänka mig att betala de 99 kronor i månaden för att få så mycket musik i telefonen. Fast jag får nog uppgradera mitt abonnemang till ett med obegränsad datatrafik, har i dag 250 mb gratis och det lär ju inte räcka långt. Så det blir egentligen ingen billig affär att köra Spotify i telefonen.
En annan sak som är ett rätt stort problem enligt mig och säkert en massa andra är att man inte kan köra Spotify-applikationen samtidigt som man surfar eller annat. Det går givetvis med iPod-appen men det är ju Apples egen. Har man jailbreakat så går det med en applikation från Cydia som heter Backgrounder, men jag tycker ärligt talat det är kasst att Apple inte gör det möjligt att köra flera applikationer samtidigt. Att mitt batteri behöver laddas två gånger om dagen ska väl Apple skita i. Det är ju mitt problem.
Nedan kan ni se demonstrationsvideon. Får se om det överhuvudtaget blir någon Spotify-applikation då Apple lika gärna kan låta bli att godkänna den eftersom den konkurrerar nästan direkt med iTunes. Har svårt att tänka mig att de får den godkänd som den ser ut i dag faktiskt, men den är inskickad för godkännande så det är bara att vänta.

Kontentan: Apple är lite jobbiga ibland.
Ni kan också läsa mer på Ohsohightech och MacWorld.