villaägare – åtminstone på pappret

Inte nog med att jag börjat på nytt jobb i veckan så har vi i dag skrivit på papper för ett sprillans nytt hus! Det känns helt fantastiskt och omvälvande. Det är onekligen en av de största affärerna vi kommer göra i våra liv och det är lite nervpirrande men det känns helrätt. Vi har tidigare varit på en hel del visningar av äldre hus och det har ibland varit bra men inte känts helt rätt för oss. Men nu är det verkligen ”spot on”. Ekhaga heter det nya området och ligger runt en kilometer utanför Falkenbergs centrum. Huset ligger alldeles intill en kulturskyddad ekskog. Precis som vi vill ha det. Nära centrum och nära naturen. En bra kombination.

Vårt hus kommer vara av modellen Villa Klara (som säkert glädjer min syster) och tillverkaren är Kärnhem. Det är ett tvåplanshus på 124 kvm med en skön takhöjd på 2,50 m på både bottenvåning och övervåning och höga, stora fönster. Bilden nedan är bara en illustrativ bild över hur modellen ser ut. Själva huset kommer vara av exakt den här modellen men omgivande natur kommer vara annorlunda.

Så här kommer huset se ut men det är inte i sin rätta miljö
Så här kommer huset se ut men det är inte i sin rätta miljö

Huset är inte ens påbörjat ännu utan det är bara en order på huset vi skrivt på så tomten ser ut så här just nu.
Vår tomt
Vår tomt som den ser ut i dag

Planerad inflyttning är i mars och nu håller vi tummarna för att tidplanen håller. Vi vill flytta in så snart som möjligt. Som sagt så är det här något av det mest spännande jag varit med om förutom Albert och vi längtar tills dagen då vi har en alldeles egen villa.
För er som är nyfikna på var huset ligger geografiskt har ni en karta nedan med en ungefärlig position.

Visa Ekhaga på en större karta
Det kommer garanterat fler bloggposter av det här slaget med uppdateringar kring projektet och hur det kommer se ut på insidan och så vidare. Hoppas jag kan sova i natt och inte bara möblerar, tapetserar och tänker bort hela natten. Det finns en risk för det.

4 kommentarer

Ah kul! Fint hus med. Gillar liggande panelen. Dock tycker jag att balkongen ser lite fjuttig ut =) Kanske kan göra den lite större sen. Blir lite mer tak över dörrposten med. Och en fet veranda på gaveln är ju ett härligt sommarprojekt =)

@Paul Tack ska du ha!
@Johan Ja, den balkongen är inte så värst användbar. Går mest att vädra lakan från den men som du säger. Går alltid att bygga ut senare (även om det säkert lär kosta skjortan). Gillar också panelen. Känns fräsch och modern. I änden du ser till vänster på bilden kommer vi bygga en fet veranda och det är helt rätt som du säger, den kommer vi bygga själva. Den som följer med är på tok för liten.