Urusla på att leverera…

I tre dagar har jag debatterat med en utav världens största fraktfirmor UPS om leveransen av våra MacBook Pro:s. Igår var jag i skolan när de var här för att leverera kl 13 trots att jag sa att jag var hemma efter 16.30.
Efter flera telefonsamtal till dem så är det klart för mig att de är fruktansvärt oflexibla, det enda de kunde säga var att ”vi kommer mellan 09.00 och 17.00. Frääääscht…not! Ska man behöva vara hemma en hel arbetsdag bara för att ta emot ett paket?
Men det gick upp för mig att det egentligen är Apple som är de snåla. De har valt den absolut billigaste leveransvarianten hos UPS, och det på en order som är värd närmare 50.000:-.
Och skulle Helena vara hemma och inte jag, så vänder de i dörren. Varorna måste överlämnas till bara mig.
Jaja, skit samma, får jag inte tag på den idag så får jag tag på den imorgon, bara liiite frustrerande.

Ska till skolan senare, för att medverka på ett seminarium i 45(!) minuter. Det tar mig totalt ca 2,5 timme innan jag är hemma igen, lite surt men ett måste för att slippa komplettering.
För alla er som inte skaffat Firefox ännu, så tycker jag definitivt ni ska göra det nu. En mycket säkrare browser som dessutom är helt fri från de kommersiella bojorna (lät lite pretto där va?;)). Internet Explorer är osäkert och en helt ostandardiserad webbläsare. Det kan hända att jag tycker så mest för att jag håller på med webdesign, och att inte Explorer de regler som finns, vilket resulterar i att sidor jag kodat inte ser ut som de ska där i. Då har man slagit ett slag för opensource.

Faithless är tillbaka och det är med lika skön musik som förr. Deras senaste video har bannats i Amerikanska MTV. Varför egentligen? För att de är blinda patrioter?
Jag blir åtminstone berörd av videon som är en bra återspegling på hur klimatet är i världen idag, och då menar jag inte bara vädret utan krig, kärnvapen och våld.