Typografi, Listerine och Apple…

Idag var det inlämningsdags för den sista uppgiften i den lilla kursen Grafisk Produktion vilket var en hemsida med typografi som ämne. I övrigt fick vi göra vad vi ville. Den här kursen har fasen varit roligast av alla kurser jag hittills läst… Läser jag fel ämne? Nej. Det är skrivandet och informerandet som jag behöver öva mer på så därför passar utbildningen mycket bra.
Vi (gruppen) är väldigt nöjda med hemsidan. Tanken med att den näst intill bara går i svartvita toner är att den mesta av typografin (åtminstone statistiskt sett) är svart text på vitt papper och det var den känslan vi ville fånga in. Men även det anrika med typografi vilket symboliseras av ornamenten och bakgrunden som är inspirerad av gammal, gammal tapet. På sidan kan ni även hitta filmen som vi gjorde i snäppet bättre kvalitet än på YouTube som ni kan se om ni scrollar ned lite…
Besök Den Vackra Sidan
Var på apoteket idag och råkade se en flaska med det där som kallas Listerine. Man har ju inte kunnat undgå att se den otroligt löjliga reklamfilmen, åtminstone inte när man ser på så mycket tv som jag, där en mans mun exploderar för att det är en så frisk smak (jäkla skumma tänder han har förresten, inte den bästa ”modellen” att välja kanske). Hursomhelst så köpte jag en flaska och testade nu precis efter jag borstat mina tänder. FY FAN VAD DET BRÄNDE! Hela munnen kändes faktiskt som att den skulle explodera och smaken var faktiskt väldigt frisk. Nu återstår att se om den friska känslan håller i sig så länge som de säger. Har alltid tyckt att det är konstigt att exempelvis en tandkräm håller munnen fräsch i 12 timmar. Hur går det till? Ska man låta bli att äta?
Idag höll Steve Jobs på Apple sin årliga stora keynote på Macworld Expo och det presenterades två framtida investeringar för min del. Prylgalen som man är. Bland annat AppleTV som är en maskin man har inkopplad till tv:n och fungerar som någon sorts mediamaskin. Äntligen slipper jag skaffa en sleten HTPC med något löjligt Vista-system. Ska bli intressant att läsa mer om den.
Sedan kom det även den första riktiga iPhone, vilket är en iPod på steroider. Operativsystemet är OS X! (För den som inte hänger med så är det jäkligt häftigt) Får tjata mer om det någon annan dag när jag är ännu mer sugen

1 kommentar

Bloggtönt som jag är så är jag inne på allas bloggar runt tio gånger om dagen o hoppas på uppdateringar. Jag börjar ge upp på din. Pik. .y