Tillhör verkligen Finland västländerna och Norden…

Jag har undrat detta många gånger. Baserat på att ha sett finska filmer som den där konstiga långfilmen jag fick se på gymnasiet i kursen rörlig bild som skulle vara någon udda version av ”Flickan med svavelstickorna” till den här filmen där några finnar (får man kalla dem det? Finländare kanske…) gymnastiserar till en syntspelande tok i sina jympadräkter på 70-talet sjungandes en finsk version av YMCA undrar jag just detta. Hur som helst är det kul att titta på.

Jag tror inte det är så illa som det uppmålas att vara. Jag har aldrig varit i Finland. Jag måste åka dit och se vad det handlar om någon gång. Jag misstänker att många skrattar åt svenskar också. Till exempel Bertil Ugglas träningsvideo från typ tidigt 50-tal.

Oj vad jag spenderar för mycket tid på nätet 🙂