Goodbye VW Jetta -88…

I veckan lade jag ut en annons på Blocket.
”VW Jetta -88 säljes. Lite småfix innan besiktning därav det låga priset. 3500 kr”
Efter att jag satte ut annonsen ringer allt möjligt skumt folk och frågar om bilen. En man som var här frågade när kamremmen var bytt. När kamremmen är bytt?! ”Det är en 20 år gammal bil som jag säljer för 3500, inte fan vet jag när kamremmen är bytt!”
Jag började tvivla på om den skulle bli såld… Jag började tröttna på att folk ringde och frågade en massa konstiga frågor. Det är en skitbillig bil, det klart att det är lite fix! (framdäck, avgassystem, kylarvattenläckage osv)
Igår kom några och tittade på bilen, och den blev såld! Visserligen för 2500 spänn men det är jag supernöjd med. Jag tänkte åka och skrota den på måndag.

Efter historien med Jettan har jag lärt mig några saker:

  1. Aldrig mer en så billig bil. Det är som att be om problem, och i slutändan blir det inte billigare än att köpa en lite bättre.
  2. Jag gillar inte att sälja saker. Tycker hela grejen med att bli kontaktad av köpare, visa objektet och hålla på att deala om priset är rätt jobbig och tidskrävande.
  3. Jag är rätt duktig på att skruva med lite basic-grejer som att byta kylarfläkt.
  4. Att det är tur att man har föräldrar som kan bogsera mig till verkstaden och låna ut bilar när det kniper (Jettan har ju krånglat lite…)
  5. Trots att jag skriver ”Maila ej, ring efter kl 17” så kan inte folk läsa detta. Har ringt hela dagarna när jag är på jobbet och det damp ned ett mail i min inbox där det bokstavligen stod: ”VAD E SMÅ FIX??” Med stora bokstäver och en hederlig särskrivning. Usch!
  6. Jag tycker det är jävligt jobbigt med bilar som krånglar.

En lite sådär terapeutisk avslutning på bilhistorien. Nu har ju Ibizan börjat krångla, men den bilen är ju vettig. RS:en gillar jag mer och mer. Ett riktigt bra köp! (hoppas jag inte får ångra att jag skrev det)

Hur det gick till när vi köpte Jettan kan ni läsa om här. Lite roligt att läsa nu när man vet hur det slutade. Hursomhelst är den ur bilden nu, och de som har köpt den har riktigt, riktigt, riktigt mycket att göra för att den ska gå igenom besiktningen och rulla ett år till. Grattis Jose!

1 kommentar

Petter! Dina erfarenheter av gamla bilar delas av alla som haft en ”skrotbil”. Man uppskattar desto mer när den dagen kommer då man kan köra en pålitlig bil.
Det är kul att läsa din blogg, du har verkligen talang med det skrivna språket!
Lycka till med dina bilaffärer! Kram mam