Hur man behandlar telefonförsäljare…

Sedan typ tre år tillbaka har vi varit med i Nix-Telefon. Det är en tjänst som gör det förbjudet för alla telefonförsäljare att ringa hem till en. Jag rekommenderar verkligen ALLA att gå med där om man inte redan är medlem, hur man gör hittar man på www.nix.nu (tjänsten är gratis).
Hursomhelst, jag hade det jättebra fram till mars förra året då jag startade företag. Jävlar vad det började ringa!
”Hej jag ringer från bla bla bla, är det du som är ekonomiskt ansvarig på företaget?”
Det roligaste är när någon skojarfirma från Borås ringer och erbjuder mig ”en gratis hemsida mot att de får använda den som referens” (givetvis en satans lögn), efter att ha presenterat ”erbjudandet” frågar de vad vi (pork form) gör för något. När jag svarar att vi tillverkar hemsidor så är samtalet slut kan jag säga. Nu för tiden svarar jag inte i telefon om det är något okänt fast telefonnummer som ringer på mobilen.
En som vet hur man ska hantera telefonförsäljare är allas vår Jerry Seinfeld. Ni har säkert sett det tidigare på andra sajter och i serien men jag tycker att det är så LYSANDE att det förtjänar en plats i min eminenta blogg.
Två olika varianter hann han med att skriva in i de nio säsongerna de höll på (den andra är min favorit):


Då har man klämt in lite Seinfeldologi här också. Trevligt!