"För fasen, det klart jag vet var vi är…"

Vi befinner oss just nu i Bankok och har morgondagen (onsdag) på oss innan vi kl 2100, thailändsk tid, åker till flygplatsen för att ta oss hem till den bistra verkligheten igen. Tiden hittills (igår och idag) har bestått av shopping, shopping och shopping och lite promenerande i 35-gradig hetta inklusive avgaser som heter duga. Citatet ovan kommer från mig (surprise?) då jag föreslog att vi efter middagen skulle ta oss till ett nytt shoppingområde jag hittat på kartan.
Till slut befann vi oss i ett myller av thailändska gatukök där själva trottoaren var köksgolvet. Inte en västerlänning i sikte, spännande ansåg jag, mindre spännande ansåg Helena som nätt och jämnt hängde med mig när jag drog henne fram bland stånden. Till slut började jag själv smått undra var vi var.
”Tur jag har kartan!”, sa jag.
”Mmm”, sa Helena. ”Men vet du var vi är?”, fortsatte hon. Det visste jag, men efter ett att vi förlorat ca 2 liter kroppsvätska var sa vi båda i kör ”Nu tar vi fan en taxi till MBK!”
Så nu har vi huserat och spenderat på MBK och Siam Centre i två dagar. Imorgon tar vi oss en titt på Kao San Road, palatset och nåt tempel (lite kultur får man väl försöka få i sig?) innan det får vara bra med storstaden. Men det är onekligen mycket inspirerande och energigivande att befinna sig i en storstad också.
Å, Ä, Ö? Jodå, sista kvällen, efter 3,5 vecka med thailändskt tangentbord, kommer den datorutbildade Petter på att man kan välja svensk tangentbordslayout även här. Men det tar jag bara som ett friskhetstecken och att jag verkligen kunnat slappna av från min vanligtvis så digitaliserade vardag.
Nu ses vi snart!
Hej
(Inga bilder den här gången, men googla på Bangkok så hittar ni en del ;))