Fan också!

Svordomar tillhör väl inte det mest begåvade bland uttrycksformer men idag fick jag en räkning på ca 11 500 kronor från CSN. Vad har hänt? Jo, de anser att jag har tjänat för mycket igen. Vad menar jag med igen? Läs här så förstår du. Det sura i hela storyn är att det beror på ett misstag av mig där jag angett beräknad inkomst för andra halvåret men inte för det första. 

Det som gör det hela så jobbigt är att summan egentligen är helt fel och hade blivit tio gånger mindre om jag bara fyllt i blanketten rätt vintern 2006. Men det är ju lätt att säga nu…
Det måhända att det här blir en repetition av förra inlägget men det är något som är snett med systemet om den som arbetar och betalar skatt straffas trots godkända studieresultat (se förra inlägget). Det enda jag känner just nu är en avsky mot systemet och samhället att det fungerar på det här viset. Visst hade jag kunnat sköta det hela lite bättre, men det här är bara fel!

Åtgärden? Ett på statligt språk skrivet brev inklusive underskrift där jag ursäktar mitt misstag och att de ska ändra uppgiften. Kommer det gå vägen? Knappast, men det är det enda jag pallar att göra just nu.
Jag återkommer när jag känner mer energi, just nu är jag något avtrubbad. Håller dessutom på med ett litet projekt som förhoppningsvis snart är klart, därav frånvaron av inlägg.
Någon som har 11 500 de inte behöver?
Ett litet PS. på inlägget när jag såg det publicerat. Det blev en nästan manodepressiv kontrast jämfört med inlägget nedan. Det var allt. .DS