När jag var liten hade vi ingen video…

…vilket gjorde att vi vid lite lyxiga tillfällen åkte in till Video Rent på Nygatan i Falkenberg för att hyra en film med tillhörande Movie Box och videon nedan får mig att minnas tillbaka till när familjen samlades runt den beiga Blaupunkt-tv:n och denna fantastiska videospelare som kunde spela film ”on demand”.

Då och då fanns lyxen att vi kunde låna kusinens video, även den en Blaupunkt med fjärrkontroll (!). Denna hade dock sladd och kunde inte utföra de fantastiska konster som en fjärrkontroll idag kan göra. På den avnjöt vi Starzinger-filmer köpta på BP-macken nere i Vessigebro, och för åttio-talister bör videon nedan få er att minnas ett och annat.
Introt till Starzinger

Senare köpte vi givetvis en video och känslan av att åka in till stan för att hyra hela paketet var helt oslagbar som barn. Ibland köpte vi med oss korv och mos från Stationsgrillen, vilka minnen…

2 kommentarer

ÅH! Starzinger!! Kan va det bästa jag sett i hela mitt liv. O grejen är att de fortfarande håller måttet, t.sk från så många andra filmer, dubbade o dåliga, som man tyckte så mycket om som liten. Vissa ska helt enkelt bara finnas i minnet, men Starzinger är fortfarande värt att se. Åh, bästa inlägget Petter. Head on spik. .y

Visst är det guld! YouTube är fantastiskt. Kul att du gillade det! Själv blev jag lite ledsen när jag kollade på avsnittet där den där deprimerade kungen och prinsessan bodde på den döda planeten med stenmonster på. Han var ju helt förstörd… Men Hacka löste det mesta med sin tjock-humor 🙂