Petter, numera lite miljövänligare…

Idag gick startskottet för att börja pendla med tåg till jobbet. Farväl allt det bekväma med bil. Goddag miljövänligt tänkande och mindre fett på magen. Faktum är att den verkliga anledningen egentligen ligger i att det är ekonomiskt ohållbart att köra 160 mil med bilen varje månad bara för att komma till jobbet. Genom att åka tåg sparar jag (minst) 600 kronor i månaden. På köpet får man dock några saker som är mindre trevliga. Tåget hem, på premiärdagen, var som vanligt sjukt försenat. Dessutom var innetemperaturen ca 30°C. Kombinera det med någon form av trasig toalett (alternativt en alkisgubbe med riktigt rutten mage) så har ni fått en inblick i min färd hem till Falkenberg idag. Det tog totalt 1,5 timmar istället för de 30 minuter som gällde förut. Jag hoppas innerligt att detta var en engångsföreteelse men om jag känner SJ rätt så är det tyvärr inte det. Får väl hitta något att sysselsätta mig med när jag väntar. En iPhone kanske, så att jag kan blogga från tåget…

2 kommentarer

Som erfaren pendlare kan jag meddela att det inte var en engångsföreteelse 😉 Välkommen till den hårda världen som pendlare…!
Sysselsättning är ett måste, blogga, läsa, skriva, sova. Ja, du lär dig nog framöver 🙂 Det du mest kommer att lära dig är tålamod, alltid tålamod.
Till slut: HEJA DIG för att du tänker på miljön!

Aj aj… Ja, får väl leva med det då, för miljöns skull 🙂 Faktum är att det är ett antal kilo CO2 som inte kommer ut tack vare detta. Pendlar fler så blir de nog bättre på att hålla tiderna, och tågen kommer gå oftare. Jag måste nog komma på något produktivt sätt att fördriva tiden bara.
Kul att du hittat hit!