varför mac?

Datorn igång i över 70 dagar utan omstart. Startade om bara för att jag ville ha senaste versionen av Leopard. Därför! Plus en massa andra anledningar som jag inte drar nu.
Se bildbevis
OS X Leopard igång i över 70 dagar utan omstart
Någon Windowsägare som kan sätta emot? (utan att göra total overhaul på systemet varannan dag givetvis)

4 kommentarer

Brorsan kör OSX på sin PC. Jag testade för ett halvår sedan, men min dator saknar intel-processor och fick försämrad prestanda. Något brorsans dator ännu inte fått. Ditt påstående bör därför ändras till ”Varför OSX” istället.

Du har rätt. Det är OS X:s förtjänst, men sedan är jag sånt fan av Apples produkter att jag tyckte rubriken passade lite bättre in på mig. Personligen skulle jag nog inte köra OS X på en PC eftersom det inte finns någon hårdvara som motsvarar Apples. Kanske på någon server i garderoben 🙂

Du menar hårdvara så som apples processor? 2006 slutade de med egentillverkad processor. Det är ju därför det går att installera OSX på vilken Pc som helst om där bara finns drivrutiner till korten.
Kör själv Shuttle ( http://shuttle.com ) som dator och aldrig har hårdvaran krånglat. Men så är den minst lika dyr som Apple brukar vara. Man får helt enkelt det man betalar för. Gott om drivrutiner finns där med, även till OSX konstigt nog.

Jag känner till vevan med Apples processorer mycket väl, och de har aldrig haft någon egentillverkad processor vad jag vet. Förra PowerPC-processorn tillverkades av IBM. Det jag menade med hårdvara är Apples datorer i allmänhet, det vill säga allt från ytterhölje till skärm. Jag tycker de gör de snyggaste datorerna och jag har gömt min enda kvarvarande PC längst in i klädkammaren så jag slipper se den 🙂
Som du säger, man får vad man betalar för, just därför kör jag på Apples hårdvara.