iPhone och semestern är min!

Idag var en mycket lyckad dag. Förutom att det var sista arbetsdagen innan semestern så fick jag äntligen tag på mitt alldeles egna exemplar av den nya iPhone 3G. Klockan 9.20 anlände jag till Telia-butiken i Falkenberg i tron om att inte en sate skulle stå i kö. Inte är väl någon annan så sugen på iPhone som jag? När jag väl kommer dit så står det fasen tio pers i kö före mig. Började bli lite nervös eftersom jag var rädd för att en liten stad som Falkenberg skulle få ett fåtal exemplar av den omtalade luren. Lättad blev jag när Telia-anställda kom och talade om att det fanns iPhones så det räckte till samtliga i kön.
Nästan löjligt nöjd med min iPhone
Jag måste förtydliga en sak och det är det där med att stå i kö för en produkt. Detta var ett diskussionsämne på lunchen på jobbet idag. Många tror att det handlar om att vara först och på så sätt bekräfta sin manlighet och känna sig tuff för att äga produkten före alla andra. Detta påstående stämmer inte alls in på mig. Jag visste att om jag inte får tag på en iPhone idag, ja, då kan det dröja en månad innan jag får tag på den. Jag skulle ha den helt enkelt. iPhone har funnits i Sverige i över ett år (bland annat brorsan har ägt en i över ett år nu) så det har ingenting med någon form av manlig tävlingsanda att göra. Dessutom var jag långt ifrån först. Butikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö öppnade butikerna kl 00.00.01 natten till fredag där hundratals hade stått i kö i några dagar. Så långt kan jag inte sträcka mig.
Men nu sitter jag här med min iPhone och skäms nästan över att vara så begeistrad över en materiell tingest. Det finns mycket som betyder betydligt mer än en iPhone, bland annat vår kommande bebis (som för övrigt knäcker iPhone på mitten), men känslan just nu över att ha en så genomtänkt produkt i handen är för närvarande oslagbar. Jag förstår nästan inte mig själv när jag skriver det här, men jag tror att många förstår mig när de får ett ex själva. För min del blev det en svart 16 GB med iMidi-abonnemang. Sjukt dyrt egentligen med 489 kronor i månaden eller vad det nu kostar men det får det vara värt. Den är betydligt mer användbar än min gamla K800i. Någon som vill köpa en bättre begagnad sådan?
Apropå det där med köandet så har MacWorld avslöjat Telias planer inför lanseringen. Om det skulle bli en flopp, det vill säga inga köer utanför Telia-butikerna så hade de hyrt in 150 statister som skulle iscensätta ett intresse för att köa för iPhone utanför deras butiker. Fult eller kul idé? Jag tycker åtminstone det är smart. Denna form av hype inför en produkt har vi nog inte sett det sista av och jag tror att fler företag kommer att försöka sig på liknande strategier, även om jag tror att de inte kommer att lyckas lika bra. Läs mer på Macworld.se
Förutom denna glädjeyra över en livlös produkt så startar min tre veckor långa semester idag (fredag). Jag har inte haft någon riktig sommarsemester på minst tio år så det här ska bli helt fantastiskt. Nu ska jag verkligen ladda batterierna inför de kommande projekten för mig som webbkoordinator. Det ska bli så otroligt skönt att inte göra någonting i några dagar. Efter ett tag antar jag att man måste aktivera sig med något, men nu i början ska jag verkligen bara chilla och sova så länge jag vill. Fy fan va gôtt!
Jag återkommer med rapporter från min semester och mina äventyr med iPhone och dess applikationer för den som är intresserad. Men don’t worry, det blir lite andra roliga och intressanta inlägg också. Tills vidare, chill out!

1 kommentar