köpa iPhone?

Köpa iPhone?
Jag är ju ett Apple-fan. Få har ju kunnat missta sig på den punkten. Och jag håller med om att det ibland (eller ofta?) går till överdrift, men snart kommer telefonen jag väntat på så länge. ”Telefonen” är verkligen något extra, och jag skriver ”telefonen” för den är så mycket mer. Den är mer eller mindre en minidator med GPS, turbo-3G, iPod osv. Kameran suger i och för sig. Fortfarande 2mpix och ingen autofokus eller blixt, men det får gå ändå.
Då är ju den stora frågan. Kommer jag (och ni) att gå och köpa en iPhone den 11 juli? Telia (som ensam operatör) har precis släppt priserna och jag får väl sälla mig till den skara som inte är direkt överförtjust över dealen de erbjuder. 859 kronor i månaden för det ”grymmaste” abonnemanget känns inte helt rätt. Diskussionerna på de flesta Mac-inriktade sajter talar för att Telia är fel ute och jag är väl inte direkt pigg på att byta till dem, trots att jag är sjukt missnöjd med Tele2.
Jag kommer att återkomma till det här ämnet, även om ni vill eller ej, var så säkra. Tills vidare, lägg gärna en röst nedan. Gör min egen mini-opinionsundersökning 🙂
[poll id=”3″]
Läs mer på MacWorld.se
Hmm, slog mig just att min blogg börjat bli lite väl materialistisk. Men allt kan å andra sidan inte handla om livsfilosofi.
UPPDATERING:
Ett rykte säger att Telia har ensamrätt på iPhone i endast tre månader, och att det sen är fritt fram för alla andra. Det förändrar ju läget något. Har fortfarande inte bestämt mig. 

9 kommentarer

HAHA, jo jag kommer allt att kopa den men helt arligt så ar jag nojd att man bor i London nu sa man kan fa ta i ett vettigt abonnemang. £ 30 for 75 minuter 125 sms och framforallt FLATRATE pa datatrafik!
(£ 30 = 357 SEK)

Jag kommer lätt stå där och köa natten till den 11: då den släpps.. Jag pallar inte hålla på beställa den från utlandet och grejer.
Och som det verkar enligt http://www.omiphone.se så bör man vara där i tid pga den påstådda bristen av iphones till Sverige. Eftersom av misstag skickat två laster till Schweiz!

Malin: Kommer du köpa? Jag gör nog fasen det 🙂
Rasmus: Enough! Sluta göra att jag vill bo i England. Fast det vore fan det nördigaste. Att flytta till London på grund av billigare iPhone 🙂 Börjar nog tänka om lite nu. Blir nog en iPhone hos Telia med iMini eller iMidi. Jag vill ju ha en iPhone och ett abonnemang måste jag ju ha ändå. Dessutom ingen uppkopplingsavgift för de fria minuterna.
Tom: Pallar inte heller att importera och jailbreaka och allt som följer med. Vill inte ha en iPhone som är lika mycket värd som en tegelsten om man tabbar sig.
Haha, undra om det verkligen är sant med Schweiz. Låter som ett aprilskämt, men det är ju inte första gången Schweiz misstas för Sverige :S

Just det ja! Varför tänkte jag inte på det! Du jobbar ju på Telia! Visste inte att du gjorde det fortfarande. Kan jag inte få lägga in en förhandsbokning? Sjysstaaaaaaaaa 🙂

hehe, inte lätt att komma ihåg 🙂
men nej, det kan jag inte hjälpa till med.

En dum fråga kanske… men går en olåst iphone köpt i USA (ej crackad) att använda i Sverige?

agge: I ärlighetens namn är jag inte säker på om det går. Det är inget att rekommendera åtminstone i och med att iPhone 2.0-programvaran har bättre skydd än den gamla. Om du dessutom är ute efter den nya iPhone från USA så är du numera tvungen att skaffa abonnemang direkt i butiken. Det går alltså inte att köpa den olåst vad jag vet. Förr aktiverade man hemma via iTunes och då var det möjligt att jailbreaka den.