gång måste vara töntigaste OS-sporten

Sitter och kollar på sammandraget från OS i Beijing för att se lite av de svenska ”framgångarna” (vilket skämt vår nation är just nu). Vi ligger bara ett snäpp ifrån Borats hemland Kazakstan i medaljstriden och det är väl kanske inte så positivt.
Hur som helst. I dagens avsnitt av André Pops alldeles egna program (vem fan är han förresten!) så handlade det om, enligt mig, världens töntigaste sport. Gång. Det ser ut som små spinkiga seriefigurer som vobblar fram utmed gatan. Kepsar som är på tok för stora och riktigt fula kläder.
Hur gick det till när de kom på sporten förresten?
”Du Glenn, det där med löpning går lite för fort. Vi behöver något som väger upp. Ska vi inte låta idrottsmän och kvinnor försöka gå så fort de kan? Det kan väl bli spännande. Och så kastar vi alla som har båda fötterna i luften av banan.”
Ungefär så gick det till. Det är jag övertygad om, med viss reservation för namnet Glenn.

3 kommentarer