i fcukin' love lachapelle

Ett av LaChapelles verk
Han har plåtat personer som Madonna, Outkast, Naomi Cambell, Paris Hilton, Elton John och David Bowie och detta är bara ett urval. Ofta blir det en jäkla hype kring en viss fotograf/konstnär och alla vill arbeta med denne, och så har kanske hänt med LaChapelle också. Han är onekligen sjukt het just nu, David LaChapelle, men grejen är att han alltid gör så otroligt snygga grejer. Visst, ofta provocerande också, men jag är inte den som är pryd utan jag älskar det. Han har retat ”folk” med homoerotiska varianter av klassiska målningar och en del skumma gestaltningar av Jesus. Färgerna, kompositionerna och idéerna jag bara drömmer om att kunna ha en dag. Bilden ovan är ju inte direkt provokativ och kanske inte så intressant heller, men lite ”safe for work”-mode får jag ju ändå försöka ha på bloggen.
Ett av hans senaste verk är videon till Rihannas låt ”Disturbia” (en låt som för övrigt är jävligt bra). Den är så sjukt clean!

En annan musikvideo han har regisserat är något äldre men inte desto mindre snygg. Kvalitén är ju vad den brukar på YouTube-videos så det ber jag om ursäkt för. Hans verk gör sig bäst i HD-miljö. 
Christina Aguilera Feat Lil’ Kim ”Can’t Hold Us Down”

Det roliga med hans musikvideos är att det känns som varje bildruta är nästan lika genomtänkt som varje stillbild han tar. Han lyckas verkligen förmedla samma känsla i hans videos som i hans bilder. Han var tydligen i Stockholm i april, och det missade man ju, typiskt…
Via svt play kan ni titta på tre minuter från det grymma programmet Kobra när de hade sin LaChapelle-intervjuspecial. Det finns även möjlighet att titta på hela avsnittet där om ni skulle vara mer intresserade.
Mer av LaChapelle finns att se på davidlachapelle.com men hans webbsida motsvarar inte på långa vägar hans arbete som fotograf. Riktigt seg och nästan kass men jag antar att han har någon särskild idé med att det inte ska vara alldeles för lättillgängligt. En sökning på Google ger inte alltför många imponerande och användbara resultat, men via den här bloggposten har ni ju fått en hyfsat kvalitativ uppfattning 🙂