coolaste kortfilmen på länge, filmad med 5D Mark II

Det här är coolt! Med hjälp av Canons senaste SLR-kamera EOS 5D Mark II har en snubbe vid namn Vincent Laforet fått ihop en kortfilm som heter duga. SLR-kamera är en digital systemkamera för den som inte är insatt, och den typen av kamera har man inte kunnat filma med tidigare. Jag kallar inte mig själv insatt i branschen heller, men jag vet att det blir jävligt coolt när man kan filma med en systemkamera. Dels får du sjukt bra bildkvalitet, dels kan du få alla de effekter som grymma objektiv kan ge dig. Utrustningen som användes i den här filmen gick nog på åtskilliga hundra tusen, men det säger ändå något om framtidens videokvalitet. Tänk en långfilm som är så här snygg. Själva filmen i sig är en rätt så löjlig kärlekshistoria men de läckra bilderna gör att man snabbt glömmer handlingen ändå.
En annan grej som är rätt häftig är att det inte skett någon form av manipulering av bilderna, alltså effekter, retusch eller annan jibbrish. Bara förminskning av bilderna. En rekommendation är att kolla på filmen i fullscreen eller på Canons webbplats. Härligt söndagsnöje!

Objektiven som användes för att få till filmen, upptill 5D Mark II, då (inte för att jag vet vad hälften av dem är för några, men listan ser ju rätt imponerande ut):

FD 7.5mm f/5.6 (converted to EF mount)
EF 15mm f/2.8 Fisheye
EF 16-35mm f/2.8L II USM
EF 24-70mm f/2.8L USM
EF 50mm f/1.2L USM
EF 85mm f/1.2L II USM
EF 100mm f/2.8 Macro
EF 135mm f/2L USM
EF 200mm f/1.8L USM
EF 400mm f/2.8L IS USM
EF 500mm f/4L IS USM
TS-E 24mm f/3.5L
TS-E 45mm f/2.8

3 kommentarer

Ja, visst fasen är det coolt! Jag vill se en spelfilm filmad med den kameran. Hade varit grymt. Det är som att se riktigt bra foton, fast som rör sig. Oj, nu låter jag förmodligen som personerna som först såg rörliga bilder på 1800-talet 🙂