fan vad jag snöade in på amerikanska valet nu då…

Politik är egentligen ingenting som intresserar mig i någon större grad men jag kan inte låta bli att förundras över hur amerikanarna tänker när de tar fram sina kandidater, och jag tänker då på republikanerna. Egentligen får de skylla sig själva som tar fram sådana ”stjärnskott” som McCain och hockeymorsan Palin, men det värsta är att de mycket väl kan röstas fram som USAs nya ledare. Det har ju dubbelmisstaget med Bush bevisat. Jag tvekar egentligen inte på att det blir Obama som tar hem segern, och det är bra på många sätt. Men blir det McCain så lär vi få se exakt samma, om inte värre, idioti som vi sett hittills. I synnerhet med det mycket skumma valet av vice president.
Hittade en film där man (redan) fått fram en hel drös med skrattretande uttalande av gubben är så gammal så han nästan går av på mitten. Och han är inte ens president ännu. Om Bush finns ju hur många roliga (men samtidigt rätt störda) klipp på YouTube. Gör en enkel sökning på ”bush funny” så får ni garanterat att göra i timmar framöver.

En annan detalj i det amerikanska valet som blir vanligare och vanligare är att skådespelare och musiker tar parti och aktivt kämpar för kandidaterna, och då främst demokraterna (och väl är väl det). Samtidigt är det något som är lite spooky med det eftersom stjärnorna i USA verkar ha sådant enormt inflytande. Säkert mer inflytande än vad man kan tro. Dessutom pumpar de in stålar och de enda som inte lider av den ekonomiska krisen i USA är väl kändisarna. Hörde att Johnny Depp tydligen skulle få 400 miljoner för fjärde filmen av Pirates of the Carribean. Det är sjukt.
Matt Damon, som jag har för mig har uttalat sig i politiska frågor tidigare, uttalar sig rätt fritt om vad han tycker om Palin nedan och jag kan väl inte annat än hålla med. Tror hon verkligen att dinosaurierna levde för 4000 år sedan?!

Jag är lite förtjust i roliga domännamn så oavsett hur rolig bloggen är så kan jag tipsa om bloggen thingsyoungerthanmccain.com där man driver friskt om McCain och främst hans ålder.
Jag håller på Obama. Nog om politik.
Nej, just det! En grej till. Tydligen har Carl Bildt fått tummen ur och kommit över till den andra sidan. Han har köpt en Mac. Detta klargjorde han på sin blogg igår. Frågan är bara hur media kan klassa det som en nyhet. Jaja, allt kan inte handla om utrikespolitik. Han måste ju visa en ”fräck” sida också.
Nu har jag fyllt min kvot med politiska inlägg den här månaden, dvs. ett.

2 kommentarer

Imponerad över din kuskap ang presidentkanditaterna, filmen om McCaine var riktigt rolig, verkar som att republikanerna lika gärna kan lämna ett wo till valet.

Inte så mycket att vara imponerad över egentligen. Mest basic-fakta som de flesta känner till men som jag retar mig extra mycket på.
McCain-filmen är ju rolig men om han skulle bli president så är det inte fullt så roligt längre. Men visst, republikanerna verkar ha en tuff tid framöver. Tyvärr har ju amerikanerna visat hela två gånger att de kan få fram en riktig idiot till presidentposten så det kan ju lika gärna inträffa en tredje gång.