ge mig spotify!

Idag lanserades en ny musiktjänst som heter Spotify. Tjänsten gör att man via ett program som liknar iTunes kan strömma musik direkt från nätet gratis, givetvis mot att man blir utsatt för lite reklam här och där. Förhoppningsvis bara visuellt. Med reklam mellan låtarna kan man lika gärna lyssna på vilken radiokanal som helst på nätet. Det verkar i vilket fall som helst riktigt lovande eftersom de fått med sig skivbolag som Universal Music Group, EMI Music, Warner Music Group och ett flertal till, vilket borgar för ett rätt ordentligt utbud redan från start. Den är dessutom svenskutvecklad vilket gör det ännu mer intressant. 
Varför låter jag då så spekulativ kring tjänsten? Jo, de lanserade tjänsten för vem som att registrera sig men tog lika snabbt bort det igen. Nu är det ”Invites only” som gäller igen. Förmodligen på grund av för stor efterfrågan. Det kräver ju en del bandbredd när en tjänst av det här slaget får mycket publicitet. Jag har ingen invite. Och jag vill verkligen ha Spotify. Det är ett problem.
Om ni tycker att jag förklarat dåligt vad tjänsten handlar om så kan ni se på deras hemmasnickrade video som gör det rätt så klart.

Spotify – the story from Spotify on Vimeo.
Macworld har testat tjänsten och de verkar nöjda. Läs deras test. Man kan givetvis börja använda tjänsten redan idag om man kan tänka sig att pröjsa lite, men i dagens webb 2.0-värld ska det mesta vara häftigt OCH gratis. Jag kan mycket väl tänka mig att betala för en sådan här tjänst men jag vill ju prova först. Man kan betala 9 kronor för att prova en dag, eller 99 kronor per månad men jag tror på gratismedlemskapet. Reklam blir man ju utsatt för varje dag ändå så man har ju lärt sig att sålla bort det (även om vissa grejer givetvis sätter sig i det undermedvetna).
Till sist. Snälla någon som har invites över, skicka en till mig till petter punkt knutsson snabel-a gmail punkt com.

5 kommentarer

Jag har ju haft nöjet att få testa Spotify en hel del under tiden det var en ”stängd beta” och jag måste säga att det fan e helt grymt! Tyvärr har ju inte jag heller en invite nu vilket suger för det är verkligen en sjukt bra tjänst!

Jag fick tag i en licens men den va inte min. Det var många som delade på just den anvandaren…

Har inga invites som jag skrev i mitt inlägg. Var ju en sökare som dig en gång i tiden. Fick dock tag på en ”invite” från Expressen när de gav bort 4000 stycken. Håll ögonen öppna på nätet är väl det bästa rådet tyvärr…