snart smäller det. snart får jag en ny dator på jobbet…


…hoppas jag i alla fall. Bilden ovan är en, som så vanligt, suddig ”spionbild” på den nya MacBook Pro som ska lanseras idag klockan 19.00 och har jag tur kan den bli min! Jag har efterfrågat en ny dator på jobbet så eventuellt kan en sådan stå på mitt skrivbord inom två veckor. Fan va nice i så fall! Detta gör att jag kommer följa kvällens event extra noga, men det hade jag nog gjort ändå för det var ett jäkla tag sedan Apple lanserade nya bärbara datorer. Till skillnad från Asus, HP, Acer och alla andra tråkiga datormärken som bara pumpar ut nya modeller, med varierande kvalitet, så lanserar Apple ordentliga modeller som verkligen fungerar. Kanske lite för sällan i och för sig.
För er som är sugna på att veta vad som kommer lanseras (eller vad som redan lanserats beroende på när ni läser detta) kan ni följa eventet på Macworld.se. Macfeber har också en rätt gedigen lista för den som är riktigt hardcore-fan.
Givetvis kommer jag uppdatera inlägget efter Steves lilla framträdande då jag vet mer om dessa nya underbara tingestar.

UPDATE

Det blev nya datorer, och det verkade som spionbilderna och ryktena stämde. Både MacBook och MacBook Pro är uppdaterade till helt sinnesjuka maskiner egentligen. Och utseendet sen. Mmm.

Nya MacBook Pro
Nya MacBook Pro

 Lite nördiga siffror:

2.4GHz
Core 2 Duo de Intel
15-tums widescreen
2 GB Minne
Hårddisk på 250 GB
NVIDIA GeForce 9400M + 9600M GT med 256MB

För den ”nätta” summan 18.495 kr. Men det är det garanterat värt. Min privata MacBook Pro får duga i något år till eller två men nu börjar lobbandet på jobbet för en uppgradering av min gamla G5a.

4 kommentarer

”Vill ha” faktorn ar sjukt hog for mig nu sedan jag idag pa lunchen traskade in pa Apple Store pa Regent Street och fick kanna pa denna vackra maskin! Men fragan ar om inte Macbooken ar snappet finare… Jag gillar verkligen deisgnen i ett litet mindre utforande. Usch, har pa kann att jag kommer kopa den har snart…

Hur går det med lobbandet???
Jag har lobbat i över ett år…men bankvärden är tröög. Hörde dock att IT håller på att ”kolla” på om Mac kan bli en ”godkän” dator… Jag får hålla tummarna ett tag till och vara avis på dig om du lyckas!

Jodå, det går bra. Nu har jag fått fram ett pris i alla fall, så nu är det upp till budgeten. Men häromdagen höll jag på att kasta ut min gamla dator genom fönstret så jag behöver helt klart en ny.
Givetvis ska du ha en Mac, men det är vanligt att IT-avdelningar skyr Apple och Macar, men det beror väl på att datornördar vanligtvis är nördiga på PC, och det är ju vanligtvis datornördar som jobbar på IT 🙂 Fast jag är också datornörd, men på Apple och det är ju en helt annan sak. En lite mer sofistikerad datornörd 😉
Jag håller du underrättad. Var så säker!