då var han döpt, albert knut julius

Idag var det dop i Årstad kyrka. Ett dop jag länge motsatte mig. Helena ville gärna men jag hade mina dubier. Mest för att jag praktiskt taget saknar kristen tro och tyckte att det kändes lite konstigt då men hon övertygade mig om att det var en fin tradition så det blev ett dop ändå. Det visste jag egentligen hela tiden men jag försökte väl verka märkvärdig.
Det var faktiskt ett mysigt dop med, ett för dagen passande, familjetema. Det innebar att flera olika barnkörer sjöng sånger (visst, med ett kristet tema) men de var så gulliga och predikan var inte så tung som dne kan vara. Och under själva dopet bjöd prästen upp barnen i kyrkan att sitta på trappan upp till altaret så de skulle se ordentligt. Det var så skön stämning. Efter dopet bar det av till godset på Slätten där min kära svärmor hade vevat ihop en grym söndagsmiddag bestående av vilt (vildsvin OCH rådjur), svampsås och potatis. Bilderna får berätta resten.
 
Använder ni knappen nere till höger i bildspelet så får ni se dem i fullskärm. Bilderna är dessutom tagna med mitt nya objektiv som jag bloggade om häromdagen. Störtsköna om jag får säga det själv! Så nöjd. Både med dop och objektiv.

1 kommentar