nu jäklar ska det plåtas – Nikon AF 50/1,8 D inköpt

nikon-50
Äntligen har jag hittat ett objektiv som jag verkligen vill ha. Har länge funderat på vad jag ska köpa utöver det lite halvtråkiga kit-objektiv (18-55 mm) som jag stått ut med ända till nu. Visst duger det objektivet men med ett fast 50 millimeters objektiv kan man ta fantastiska bilder, främst porträtt med en fenomenal bakgrundsoskärpa (även kallat bokeh).
Det blev ett Nikon Nikkor AF 50/1,8 D som dock medför en nackdel när jag kopplar på det på min D40X. Objektivet saknar autofokus-motor, och det gör min kamera också. Det innebär att jag får fokusera manuellt, men det gör ju det hela till en större utmaning och mer hantverksliknande att ta bilder. Det ska tydligen vara mycket prisvärt enligt tester. Hoppas det kommer snart. Har beställt på nätet och jag skickar upp de första bilderna jag tar med det här så fort jag kan. Längtar.