petterknutsson.se – nu med livevideo

Jag har tagit det stora steget och jailbreakat min iPhone. Det innebär att jag, utöver vad Apple tycker att jag ska använda min telefon till, kan installera en massa andra applikationer som inte är sanktionerade Steve Jobs & Co.
Bland annat den strålande och välfungerande applikationen Qik som tillsammans med en ruggigt välutvecklad webbsite gör att jag kan livesända video från min iPhone.
Hädanefter kan ni besöka www.petterknutsson/live för att se senaste klippet och startar videon automatiskt betyder det att jag sänder live med max tio sekunders fördröjning. Det här gör jag främst för att testa tekniken och se vad man kan använda det till men även för att det är en kul och kanske användbar grej. Det kan ju te sig som något bloggprostituerat och att gränsen mellan privat och publikt suddas ut än mer men det är lite det som är grejen. Så passa er nästa gång jag håller upp telefonen. Kanske sänder jag live i just det ögonblicket… Nädå, givetvis frågar jag först.
Videon nedan är mitt senaste klipp och startar det automatiskt är det dessutom live-sändning. Rätt coolt, även om mitt liv inte är en rockstjärnas.