petterknutsson.se i ny kostym

Då var det dags att lägga på en mindre facelift på bloggen. Den är baserad på samma tema men med ett uppdaterat sidhuvud, sidfot och lite andra sköna detaljer. Märk till exempel den diskreta skuggan nedanför rubriken istället för de dubbla blåa linjerna. En lite större grej som jag provar på just nu är sIFR som gör det möjligt att välja i princip vilket typsnitt som helst för användning på webben och inte bara de som är ”web safe”. Riktigt coolt, men det kräver kanske att man är lite nörd. Mitt val av font har fallit på den schysta Museo som finns gratis(!) att ladda ner på myfonts.com. Diggar den stenhårt och finns dessutom både som serif och sans-serif. Jag använder det bara på rubrikerna då det blir lite väl tungladdat att köra på brödtexten också. Rent tekniskt innebär funktionen att texten ersätts med en flash-fil som visar upp rubriken med det typsnittet man valt. En annan grej som är nytt är att jag numera använder Fancybox istället för Lightbox för att visa bilder i en större storlek. Testa själv att klicka på bilderna nedan så fattar ni vad jag menar.

Från:

bild-91

Till: 

petterknutsson.se i sin nya kostym
Så vad tycks? Kommentera gärna! Konstruktiv feedback mottages tacksamt. Är inte riktigt färdig ännu och känner fortfarande lite på den ljusblåa färgen även om jag tycker den är rätt fräsch. Har märkt att bloggen är rätt tungladdad då och då, vilket jag beklagar. Jag ska försöka göra något åt det. Kanske kan one.com fixa till något på servern om jag har tur.

1 kommentar