varför är 8-bit alltid coolt?

Jag har väl egentligen inget svar på frågan, men coolt är det. Bland 70- och 80-talister är 8-bits en stor del av de flestas barndom på ett eller annat sätt. Skulle nog kunna tänka mig att de flesta i ens ålder vid något tillfälle suttit vid en Nintendo-konsoll och förundrats över den fräsiga grafiken. Min personliga favorit var Cobra Triangle, som knäckte Super Mario i både grafik och fart. Det finns många som fortfarande inte kan släppa 8-bit som konstform, både när det gäller bild och ljud, däribland gruppen Rymdreglage som satt ihop den smått fantastiska videon nedan. Fantastisk för att den är snygg som attan och för att det tog 1500 timmar att få ihop den. Jag gillar folk som lägger tid på sådant här.

BONUS OCH UPDATE
Att jag inte kollade på YouTube efter Cobra Triangle kan man ju undra men bro gjorde det åt mig och hittade en riktigt fräsch video från spelet. När jag kollar på ”boss”-banorna fylls jag av riktig nostalgi men även lite ångest. Jäklar vad man snurrade runt och tryckte frenetiskt på knapparna dag ut och dag in.

2 kommentarer