jag älskar redan spotify till iphone!

I dag släpptes Spotify ur Apples app review-järngrepp och är nu fritt för alla med iPhone att ladda ner via App Store. Jag har väntat länge på detta och trodde i ärlighetens namn att det inte skulle gå, eller att de åtminstone skulle få skära ner på funktioner innan publicering men tji fick jag! Och jag är ett steg närmare att klara av vardagen med bara iPhone i fickan (dator är fortfarande ett måste men ett steg på vägen som sagt). Med det sagt så menar jag givetvis inte att jag kreverar utan iPhone, men den underlättar och gör allt lite roligare.
Här följer några, för dagen, knappast unika screenshots från den bästa app:en hittills:

p_480_320_870A56F1-9032-4377-AE47-E6E771F77EA8.jpeg

Uppspelningsläget är inte helt olikt iPod:en med albumomslag och allt. Funkar kanon och uppspelningen börjar nästan direkt, även om man bara har Edge-täckning. Kan för övrigt verkligen rekommendera David Guettas album One Love (Spotify-länk) om man gillar den typen av musik.

p_480_320_D68B05A6-2F55-49A2-895D-17D8AD39D442.jpeg

Klickar man på omslaget får man upp fler val, lägga till en spellista, shuffle, repeat och så vidare. Som det ska vara och fungera. Klanderfritt.

p_480_320_48E61CF2-CB14-4229-AA39-2C33044033F8.jpeg

Favoritfunktion nummer ett är ”Offline Playlists” där man helt enkelt väljer vilka spellistor som ska vara tillgängliga även när man inte har täckning, till exempel på flyget. Det verkar inte finnas någon begränsning för hur många spellistor man kan göra så här med så det enda som sätter stopp är tillgängligt minne på iPhone. UPPDATERAT Tydligen kan man göra upp till 3333 låtar tillgängliga offline enligt Ohsohightec. Varför just 3333 har jag inte en aning om.
Detta hade tillintetgjort behovet av iPod om det inte vore för avsaknaden av ”multitasking” på iPhone och funktionen att spela video. Multitasking är inte något hinder för dem som jailbreakat där man löser det med applikationen Backgrounder som finns att ladda hem via Cydia, men nog kunde väl Apple skärpa sig och släppa på funktionen. Jag tar ansvar själv för min eventuellt dåliga batteritid.
p_480_320_8400708B-1460-47D0-B571-BD97D1823BDD.jpeg
Så här ser det ut när man har sökt på en artist och visar tillgängliga album. I exemplet har jag använt Magnus Uggla bara för att han ligger kvar på Spotify trots att han hellre blir våldtagen av Pirate Bay än rövknullad av Hasse Breitholtz och Sony Music. Ett sådär klokt uttalande enligt min mening. Hoppas de tar bort hans låtar så han tjänar noll kronor istället för några ören per spelad låt. Bättre än inget väl. Eller vill du fortfarande kränga CD-skivor för hutlösa 189 kronor Uggla?
Det krävs att man har ett Premium-konto hos Spotify för att använda applikationen, något jag skaffade direkt. Då slipper man dessutom reklam och ljudkvalitén höjs ett snäpp (till 320kbps) och 99 kronor i månaden är det värt. Ett råd är nog att fixa ett abonnemang med flatrate på datatrafik, något jag nog behöver göra nästa gång jag förlänger det. Det blir nog lite väl dyrt annars.
Det är så här en streaming-applikation ska fungera och är helt klart min favorit-app just nu. Bra jobbat Spotify! Nu saknar jag bara koppling till mina sociala nätverk så jag lätt kan dela med mig av vad jag lyssnar på.

4 kommentarer

Det kräver att man kör en jailbreak först, något som inte är särskilt svårt (bara en googling bort), men rätt långt från sanktionerat av Apple. Därefter finns Backgrounder att installera via Cydia, en alternativ App Store. Och det är hur enkelt som helst, har jag hört… 😉

Fan, upptäckte precis att spotify-länkar inte funkar för spotify på iPhone. Märkligt för det funkade t.o.m till den förra skitkassa spotify klienten Spot…

Jag älskar Spotify på iPhone, MEN varför kan jag inte spela låtarna i den ordning som de ligger i min spellista? HUR får jag bort shuffle???