varje kramer-entré – i kronologisk ordning

Jag har alltid varit ett stort Seinfeld-fan, eller ja, så länge det sänts i svensk TV. Jag har givetvis alla boxar på DVD (högupplöst kommer förmodligen aldrig att ges ut och det finns egentligen ingen mening med det heller) som jag säkert sett två gånger utöver de avsnitt jag sett på TV. Låter som något att vara stolt över men det troligen inte. Serien lättar i alla fall upp vilket dåligt humör som helst.
Ett stående inslag som de allra flesta känner igen, oavsett Seinfeld-fan eller ej, är när (Cosmo) Kramer kliver in (eller vad man ska kalla det) i Jerrys lägenhet. Han har ett speciellt förfarande när det gäller dörrar. Någon ambitiös typ har satt samman en samling av ”alla” Kramer-entréer. Skriver ”alla” eftersom det är mycket svårt att bekräfta. Många är det i alla fall.

Man förstår varför Jerry Seinfeld sparade dörren när serien var slut. Den har ju onekligen varit med om en del. (Hittar tyvärr ingen källa på detta men är 99% säker på att han sade det i en intervju för ett tag sedan. Vet någon något om detta så skriv gärna en kommentar.)