ica narrar modebloggare…liksom

ICA har med sina reklamfilmer, som mest liknar en humoristisk följetong, fått ett jäkla genomslag i folkhemmen. I början var det en rejäl snackis och det diskuterades nog vid fler än ett fikabord Stig & CO:s upptåg i senaste reklamfilmen. Sedan tycker jag i alla fall att det blev lite slentrian över det hela. Men så kom praktikanten Jerry, som förmodligen ALLA känner till. De fick även Jamie Oliver att ställa upp i en av deras senare reklamfilmer vilket kanske kan räknas som en bedrift. Det verkar inte finnas något stopp på deras uppfinningsrikedom. Filmerna måste kosta ett multum att ta fram men när de får sådan uppmärksamhet som de bland annat fått med praktikanten Jerry (en kille med Downs syndrom) så måste de nog få igen den investeringen.
Nu var det inte de tidigare filmerna det gällde utan den senaste där de på ett klockrent sätt låter Ulf videoblogga på samma sätt som så många modebloggare (och videobloggare) där ute gör. De gör främst parodi på amandavardet men där finns även ett uns av Mogis i filmen. Se nedanstående exempel, men först ICA:s version:

Och så har vi då amandavardet som för det mesta står på badrummet och spelar in sina videos. Jag kan passa på att varna för riktigt värdelöst vetande, pill i hår och allmänt konstiga ljud i klippet:

ICA har även inspirerats lätt av Mogis och hennes moodeoord:

Med detta vill jag ha sagt att ICA är riktigt snabba på att hänga på rådande trender och snackisar vilket är berömvärt. Modebloggarna får gärna fortsätta lägga upp videobloggar på YouTube bara de bereder sig på att många kommer att göra sig roliga över dem  och att de då få låta bli att ta illa upp. Inget ont om modebloggarna alltså. De tillför bara humor till det här inlägget.

6 kommentarer

Det var nog det mest meningslösa 6.30 minuterna i hela mitt 15 års långa liv!!! Men Ulf är så sjukt klockren. 😉

Fy fan! Vart är världen på väg?
Äntligen gör någon narr av dem iaf, jag förstår inte annars hur människorna kan få uppmärksamhet. Skrämmande var namnet!

Jag får associationer till vogon-poesi. Om inte censurering, så åtminstone ett duktigt intresse-styrt filter börjar bli akut viktigt.