qwiki alpha – nu öppet för alla


Informationstjänsten Qwiki, tillika familjens stolthet, lanserades i dag som öppen alpha-version. Familjens stolthet för att min bror står bakom design och interaktivitet för tjänsten som den ser ut i dag. Bra jobbat brorsan! Jag är stolt över dig!
Qwiki är endast i uppstartsfasen men har redan kammat hem priset som bästa startup av 27 tävlande i TechChrunch Disrupt San Franscisco och kom alldeles nyligen på andra plats i kategorin Best Technology Achievement efter Google Self-driving cars (!) på Chrunchies awards (startup/webb/it-världens motsvarighet till Oscars-galan). De var även nominerade i kategorin Best Design, och detta utan att ens ha lanserat tjänsten. Jag är partisk, men det är jäkligt imponerande.
Jag tänker inte ge mig in på att förklara tjänsten i detalj utan nöjer mig med att konstatera att de är något helt nytt på spåret. Som de själva säger ”Qwiki’s goal is to forever improve the way people experience information”. Det räcker egentligen med att du provar själv för att förstå. Eftersom den nu är i öppen alpha kan du exempelvis kolla på Qwikin om Kanye West eller själv regga ett konto och söka på vad du vill.
De har mäktiga riskkapitalister i ryggen och fler och fler ansluter. Senast Eduardo Saverin, en av Facebooks co-founders som ni kanske känner till från filmen The Social Network, som investerade ur egen ficka. Andra investerare är till exempel Jawed Karim som är en av grundarna av YouTube. Sådana människor satsar inte på något de inte tror på.
I mars går en av mina drömmar i uppfyllelse. Då åker jag över till San Francisco för att hälsa på bror och träffa alla på Qwiki HQ. Givetvis står en hel del annat på agendan. Jag återkommer på det ämnet. Det är en post för sig. Återigen, grattis brorsan och gänget på Qwiki!

2 kommentarer

Bra sida. Däremot tyckte jag att den laddade lite väl segt. Förstår att det är mycket data för ett sådant bildspel att ladda men för att den ska slå stort tänker jag mig att den borde smida lite snabbare. Kanske något som kommer förbättras med tiden?