Dags för byte av design på bloggen

Bloggen har på sistone fallit, nästan hopplöst, efter innehållmässigt och det gäller i viss mån designmässigt också. Det är inte särskilt ful grafisk design men bloggen är baserad på ett gammalt tema, som dock fortfarande håller hög kvalitet kodmässigt men det är inte anpassat för de senare versionerna av WordPress och dess funktionalitet. Faktum är att jag i grund och botten använt samma tema (Copyblogger) sedan jag bytte till egen WordPress-sajt från Blogger i juni 2008. Jag har inte lust med allt för stora ingrepp i varken kod eller CSS längre utan vill ha enklare saker som färg- och typsnittsbyte lite närmre till hands. Och allt sådant har jag gjort för hand fram till nu. Det nuvarande temat är rätt rejält modifierat över åren av mig själv och jag har säkert gjort några misstag på vägen.
Jag har till min nya design valt att arbeta med temat Canvas från berömda WooThemes. De gör faktiskt många riktigt bra och snygga teman som verkligen fungerar att basera rätt stora sajter på, nästan ”out of the box”. Canvas är dock deras ”gör (nästan) vad du vill”-tema (motsvarande Genesis, Thesis med flera) och det verkar rätt så bra. Det är dock ett Premium-tema men det är det värt. Det ingår dessutom fria uppdateringar och även tillgång till WooThemes supportforum som verkar vara toppen.
Det nya temat är också betydligt mer redo för ny webbteknik, framförallt CSS3, som jag velat laborera med länge. I dagsläget är det inte överdrivet mycket CSS3 men det kommer, kanske också lite HTML5.
Det här är långt ifrån en slutgiltig design utan jag kommer jobba med temat allt eftersom, i ett tillstånd av vad man kanske något högtravande kunnat kalla BETA. Jag börjar mjukt och utan några större grafiska ingrepp. Inte minst för att göra laddtiden något bättre (i den mån det går att påverka hos One.com, borde byta webbhotell för övrigt) och även för att förbättra SEO:n. Det kommer mera. Believe you me.
Hejdå gamla petterknutsson.se – säg hej till nya petterknutsson.se

3 kommentarer