Facebook bygger om startsidan – så här ser det ut

I dag presenterar Facebook hur nyhetsflödet och timeline kommer se ut inom kort. Och det ser riktigt trevligt ut! Bifogade bilder, filmer och annan media får större plats i flödet. Det är större texter och en mer modern design på knappar och länkar. Det känns som att Facebook faktiskt för första gången gör om ”på riktigt”. Dagens design har fortfarande arv från det Facebook vi en gång i tiden började använda i Sverige runt 2006-2007.
Det som är mest intressant med den nya designen är att de hämtat stora delar av formspråket från mobilversionerna av Facebook (främst iPhone/iPad-apparna). Det bevisar att mobilt det nya svarta och att mobila gränssnitt också sätter standarden för hur saker och ting ska se ut även på desktop-versionerna av en tjänst. Helt klart en intressant och kul utveckling! Jag gillar designen. Vad tycker du?

Så här ser nya Facebook ut

http://www.youtube.com/watch?v=_PW54Sm99ck