Trädgårdsprojektet har startat

Sedan nästan tre år tillbaka, ungefär så länge vi bott i villa, har vår framtida trädgård legat och mognat som en pappersprodukt i form av en trädgårdsritning.Det är ingen lätt sak att ta tag i en trädgård som är mer eller mindre ett blankt blad. Med en plan för tomten har vi verkligen chansen att göra något riktigt bra av det här. Vi slipper dessutom omaket med att ta hänsyn till en massa malplacerade äppelträd och rabatter av olika slag, eftersom inget är gjort med trädgården sedan den anlades.
Trädgårdsritningen fick vi i inflyttningspresent och är designad av Lilla Gröna (min kusin Viktoria). När vi beställde var ledorden lättskött men samtidigt modern (vem har inte det som ledord?), uppfinningsrik och gärna med asiatiska förtecken. Och resultatet blev precis vad vi ville ha. Även om vi inte visste exakt vad vi ville ha.
En trädgård ritad av en trädgårdsdesigner blir ju alltid krävande, men på ett positivt sätt. Och så även i vårt fall. Det är många år som krävs för att nå fram till målet, om man ens gör det någon gång. Nu har projektet officiellt startat. Och det genom att jag, utan att egentligen tänka mig särskilt noga för, satte spaden i marken och började ta bort gräsmatta som ska ersättas av planteringar, träd och singel.

Petter goes trädgårdsbloggin’?

Nej, så kommer det nog inte riktigt att bli. Men jag tänkte dela med mig genom bloggposter framöver hur arbetet löper på. Jag ska också försöka dela med mig av vilka växter, träd och idéer vi själva får utmed vägen. Främst för min egen skull för att dokumenterar arbetet men också för att du som är intresserad kanske kan få egna idéer baserat på vår ritning.

Så här ser designen ut

Trädgårdsdesignen

I kommande bloggposter tänkte jag ge mig på att börja förklara vad som döljer sig bakom de olika siffrorna. Det du ser i nedre halvan av designen tillhör första fasen av projektet. Och det är ingen liten sak.
Så här ser det ut just nu.
trädgård
Herregud.
 

1 kommentar

Roligt! Det här ser jag fram emot att följa!
Har ju en grym ritning och en fin trädgård tack vare Viktoria jag också. Det och blod, svett och tårar. Men det blir bra jag lovar och det är värt det.