Tips för dig som ska till New York och en nyfunnen kärlek till Foursquare

Koreansk grill på Dokebi Jag har nyligen kommit hem från mitt första besök i New York. Det är ingen överdrift att säga att det är en galet underbar stad. Galen. Och underbar. Och jag längtar redan till nästa gång jag ska dit. Jag har förmånen att ha en bror som bor där vilket gjorde min vistelse extra bra. Guidning från ”the locals” är den absolut bästa, då man får uppleva det som bara håller hög ”klass” . Ställen som är värda att lägga tid på helt enkelt. Och här kommer ett par snabba tips för dig som ska till New York och som vill gå till riktigt bra men ändå hyfsat vettigt prissätta restauranger, barer och andra trevligheter:

 • Rabbithole – 352 Bedford Ave btwn S 3rd & S 4th St., Brooklyn, NY
  Grym hipsterkänsla och en riktigt, riktigt trevlig brunch. Eggs Benedict säger jag bara…
 • Whyte Hotel Rooftop – Brooklyn, New York
  Kanske den bästa kvällsutsikten du kan få i New York, överblickande stora delar av Manhattans skyline. Kan vara lite väntetid för att komma upp till baren på taket men väl där kommer du inte ångra dig.
 • The Spotted Pig – 314 W 11th St (at Greenwich St), New York
  En så kallad gastropub som klassas som en av de trendigaste just nu i New York. Rätt så pricy, men de serverar en av de bästa burgarna du kan tänka dig. Och en massa annan mat för den delen. Jag beställde burgaren. Med shoestring fries. Gör du det blir du inte besviken. Trivia: Jay-Z  är delägare i restaurangen.
 • Radegast Hall & Biergarten – 113 N 3rd St (at Berry St), Brooklyn
  En tysk ölhall i Williamsburg, Brooklyn. Vad kan gå fel? En öllista som heter duga och tydligen ett jäkla ompa-bompa-ös vid vissa tider på dygnet (dock inte när jag var där, bara bra öl)
 • Dokebi – 199 Grand St (btwn Bedford & Driggs Ave.), Brooklyn
  Jag älskar koreansk mat. Så när alternativet fanns var jag inte sen på att hugga det. Och se till att få ett bord med grill så du får tillaga maten själv. Helt underbart ställe och grym mat.
 • Barcade – 388 Union Ave (btwn Ainslie & Powers St), Brooklyn
  Gillar du arkadspel från åttiotalet så kommer du att älska det här stället! En rätt liten bar, och resten av väggarna täckta med arkadmaskiner. Allt från Pacman och Frogger till Robocop. 25 cent per spel och en schysst öllista. In och spela!

Resten av listan på 20 ställen som är riktigt bra i New York hittar du här. Jag hade faktiskt tappat hoppet om Foursquare här i hemma men i New York blev jag nykär. Har du ett gammalt dammigt konto så dra igång det när du är där eller signa upp inför resan. Det är en potentiell guldgruva när det gäller att hitta ställen som verkar vettiga, utanför guideböckerna. Där folk faktiskt besökt, och tyckt om ställena. Det är som att ha din egen ”local” i fickan.
Och som extramaterial, en time-lapse över en fantastisk solnedgång över Manhattan och de tre broarna som jag passade på att göra en dag då det var vackert väder. Lik den vyn som du faktiskt får från Whyte Hotel:

Har du något tips? Dela med dig i kommentarerna nedan!