Nya avsnitt av vår podcast Offentligheten.se

PodcastVår podcast Offentligheten.se rullar på. Sedan senast har vi släppt ett antal avsnitt så är du intresserad av webb och digitala medier så rekommenderar jag starkt att du tar dig en lyssning. Vår inriktning är offentlig sektor, men den passar de flesta som är intresserade av ämnet, oavsett om du är webbstrateg eller kommunikatör.
Hur det hela började och första avsnittet kan du läsa om och lyssna på här. Vi har hittills producerat sju avsnitt och om jag får säga det själv, så blir det bättre och bättre med tiden, både ljudmässigt och snackmässigt. Det är verkligen givande att syssla med en podcast. Dels får vi prata med alla dessa smarta människor, och dels lär vi oss nya saker hela tiden, både tillsammans och av varandra. Visst, det tar lite tid. Men nivån vi har lagt oss på med ett avsnitt varannan vecka gör att det ryms i båda våra scheman (småbarsföräldrar till trots).
Nedan kan du lyssna på övriga sex avsnitt, om allt från kriskommunikation till open source. Vad vill du lyssna på nästa gång?

Avsnitt två – Kriskommunikation

Detta avsnitt ägnade vi åt kriskommunikation. Du hör bland annat Jeanna Ullén, redaktör på krisinformation.se om deras webbplats och närvaro i sociala medier, hur de arbetar och hur framtiden ser ut. Du kan också lyssna på erfarenheter efter hamnbranden i Halmstad 2012.
https://soundcloud.com/offentligheten/avsnitt-2-offentligheten
Mer om avsnittet på offentligheten.se
 

Avsnitt tre – Öppna data

Det svåra tredje avsnittet som vi ägnar åt ett av de mer trendiga ämnena i branschen just nu – öppna data. Men vad döljer sig bakom begreppet? Och vad innebär det för framtiden? Vi tar det från början. Vad är öppna data? Varför öppna data? Och hur kommer man igång?
https://soundcloud.com/offentligheten/avsnitt-3-ppna-data
Mer om avsnittet på offentligheten.se 

Avsnitt fyra – Design med användaren i fokus

Våra webbplatser och tjänster kan bestå av en mängd tekniska innovationer, men om de inte designas för användaren (och användning) så kan alla tekniska lösningar vara förgäves. I avsnitt 4 av Offentligheten pratar vi om design! Och inte bara vilken färg och form innehållet har utan också hur det fungerar för användaren. Och i vanlig ordning har vi experthjälp. Vi ringde upp Per Axbom, interaktionsdesigner och webbstrateg (@axbom), och hade ett intressant samtal om allt från design till psykologi.
https://soundcloud.com/offentligheten/avsnitt-4-design-med-anv
Mer om avsnittet på offentligheten.se

Avsnitt fem – Internetchefen

det allra första avsnittet av Offentligheten fick vi byta några ord med debattören, föreläsaren, moderatorn (etc.) Joakim Jardenberg. Vid tillfället en frilansande konsult, känd för många som en pådrivare i allt som hör till internet i offentliga Sverige. Nu, ett par månader senare, sällar han sig till skaran kommunanställda genom en nyinrättad tjänst i Helsingborgs stad som utvecklingsledare för Internet (sic.), eller som han själv kallar det ”internetchef”. Detta lät alldeles för intressant för att låta bli att följa upp.

Mer om avsnittet på offentligheten.se

Avsnitt sex – Så kommer du igång med en podcast

Podcast som format är onekligen i ropet just nu. Överallt snackas om podcasts, mycket tack vare framgångsrika sådana som Filip och Fredriks podcast, Värvet, Alex & Sigge, TSKNAS med flera. Och internationellt är det ännu större. Men hur kommer man egentligen igång? Och vad behöver man tänka på? Vad har vi på Offentligheten lärt oss hittills? Ja, det är det som vi ska försöka ge en liten insyn i detta avsnitt, nummer sex, av Offentligheten.

Mer om avsnittet och lite tips kring podcasting på offentligheten.se

Avsnitt sju – Open source

Allt fler organisationer i offentlig sektor har börjat bygga webbplatser och tjänster med hjälp av mjukvara med öppen källkod, eller open source. Vi tycker det är en intressant utveckling och ägnar därför avsnittet åt detta.

Mer om avsnittet och länkar kring ämnet open source på offentligheten.se
Du får gärna följa oss på Facebook och prenumererar du inte på podcasten redan så gör du det enkelt via iTunes eller, för övriga podcast-appar, via vårt RSS-flöde.