Tre tips på sajter med fria och snygga bilder till dig som tröttnat på slitna stock photos

Jag vet hur det känns. Du letar efter fria bilder att använda till din webbplats eller till ett attraktivt inlägg i sociala medier. Men det enda du hittar är bilder på människor som skrattar åt deras sallad. Eller så hittar du bilder som kanske går att använda, men med komplexa licensformer eller alla möjliga kluriga Creative Commons-märkningar.
Vilken tur då att jag gjort några fynd på nätet med fantastiska bilder, fria att använda, med ”no strings attached”. Det låter som en utopi, men det är faktiskt sant! Låt oss befria nätet från ostiga Stock photo-bilder en gång för alla. Här är tre tips på webbplatser där du kan hämta riktigt snygga bilder, helt gratis!
unsplash

Unsplash.com

Gratis (som i ”gör vad du vill med bilderna”-gratis). Tio nya bilder var 10:e dag inom flera olika genrer. Oavsett om du är ute efter bilder på arbetsmiljöer eller natur så finns det något för dig.

startup

Startupstockphotos.com

En diger samling fria bilder, mycket inom digital arbetsmiljö och i ”fräscha kontorsmiljöer”, vilket kanske namnet vittnar om. Riktigt sköna, högupplösta bilder perfekta till dig som har en teknikrelaterad webbplats.

resplashed

Re:splashed

Med över 600 bilder i biblioteket finns det möjlighet för dig att filtrera på nyckelord för att hitta precis den bilden du är ute efter. Bilder som garanterat passar alla typer av webbplatser.
Det skadar dock inte att tänka på insatsen fotografen gjort för att du ska kunna ta del av bilden i dess fulla upplösning, så om det är möjligt är det en fin gest att länka eller på annat sätt ge credd. Även om du inte behöver.

Hoppas att du hjälper till att göra nätet till en snyggare plats!

1 kommentar